Start - Om oss - Forskning - Föreläsningar och utbildningar - Uppdragsgivare - Böcker/CD - På gång - Information - Kontakt |
Som socialspykolog är det viktigt för mig att poängtera att mental träning inte handlar om att individualisera problem. Den stress och utbrändhet som förekommer bland många har uppkommit i ett samspel mellan individuella, mellanmänskliga, organisatoriska och samhälleliga faktorer. Därför måste naturligtvis dessa problem även lösas genom att åtgärder vidtas på olika nivåer. Mental träning kan vara ett av flera angreppssätt för att motverka stress och utbrändhet. Genom att träna mentalt kan personer få ökad energi för att ta itu med de problem som orsakar stress och utbrändhet.
Mental träning innebär inte att individer blir självupptagna. Genom att träna mentalt kan individen få ökad styrka och drivkraft för att aktivt engagera sig i utåtriktad verksamhet. Genom mental träning kan självförtroendet förstärkas, vilket leder till en ökad övertygelse om att individer faktiskt kan uträtta något. Den mentala träningen kan skapa förutsättningar för att berika såväl den egna som andra människors situation.
Mental träning är också en metod för att öka självkännedomen. En större självinsikt är betydelsefull i många avseenden, till exempel i våra sociala relationer och för att förstå andra människors ageranden. Det inåtvända lyssnandet kan vara ett värdefullt instrument för personer som arbetar med andra människor.
Därför använder jag mig själv av mental träning och lär även ut mental träning till olika målgrupper.
Copyright © Nova Futura 2010 |